Dr. Usuie

Dr. Usuie (Mikao Gyoho Usui)  1865-1926 

Mikao Usui er ophavsmand til det, vi i dag kalder Reiki. Han blev født den 15. august 1865 i landsbyen ‘Taniai-mura’ i Yamagata distriktet i Gifu Prefecture Kyoto.

Mikao Usui kom sandsynligvis fra en velhavende familie, og i hans barndom var det kun børn fra velhavende familier, som fik mulighed for en god uddannelse.
Tidligt i barndommen studerede han i en Tendai buddhistisk kloster skole. Han var også en elev indenfor forskellige arter af kampsport.

På hans mindesmærke beskrives han, at var en talentfuld, hårdtarbejdende studerende, han kunne lide at læse og hans viden om medicin, psykologi, spådomskunst og teologi, religioner rundt om i verden, herunder Kyoten (buddhistiske Bible) var enorme. Han giftede sig og hans kone hed Sadako, de havde en søn (født 1907) og datter.

Usui Sensei studerede og rejste til vestlige lande og Kina flere gange, dette blev opmuntret under den japanske kejser Meiji Era regerings periode (1868-1912) og senere, for at lære og studere vestlige måder.

I løbet af sit liv havde Miako Usui mange forskellige erhverv såsom offentligt ansatte, kontormedarbejder, industrimand, reporter, politiker sekretær, missionær, supervisor af fanger. Han arbejdede også som en privat sekretær for en politiker Shimpei Goto, der var sekretær for Railroad, Postmaster General og indenrigsministeren og stat.

På et tidspunkt i sit liv blev han Tendai buddhistisk munk / Priest (hvad vi i Vesten kalder en lægmand præst).

Oplevelsens og opdagelsen af det som vi i dag kender som Reiki fandt sted på Kurama bjerget hvor han mediteret i 21 dage (Horse Saddle Mountain). Det er her, han formodes at have fået genopdaget Reiki og fået inspiration til hans udformning af Reiki healing. Det er meget sandsynligt, at han tilførte ideer og viden om helbredelse fra andre systemer, både åndeligt og fysisk, ligesom kinesisk medicin, andre østlige healing systemer som Chi Gong, og den japanske tilsvarende Kiko, akupunktur.

Mikao Usui konstaterede, at helbredende teknikker i hans spiritul systemet fungeret godt på forskellige lidelser. I april 1922 åbnede han sin første skole / klinik i Harajuku Tokyo. Usui havde en lille manual, som nu er oversat til engelsk og udgivet af vestlige Reiki Master, Frank Arjava Petter, som bor i Japan under titlen “The Original Reiki Handbook of Dr. Mikao Usui

Mikao Usui færdigheder som en healer og underviser må have været meget god, og hans ry spredes meget hurtigt i hele Japan. Det var en tid med store forandringer i Japan. hvor der blev åbnet op for vestlig tankegang og levevis og derved medvirkede til ændringer i regeringen og religion. Hans lære blev populær blandt de ældre mennesker, der så dem som bevarelse af de gamle idealer og åndelige praksis.

Hans skole / klinik var ikke kun for de åndelige lære, men også, for at give folk mulighed for healing, pga. Reiki healing sessioner var meget billige eller gratis. Det japanske folk i almindelighed på dette tidspunkt var meget fattige.

Reiki studerende arbejdede sammen med læreren som en slags betaling, og eleven  betalte et lille beløb for undervisningen.

Usui healings lære til folk, var hvordan de kunne helbrede sig selv og andre(stadig et meget centralt punkt i Reiki healing idag). .

I 1923 om 1. september rystede et jordskælv Tokyo og Yokohama, måling 7.9 på Richter-skalaen. Epicentret var ca. 80 km fra Tokyo. Over 140.000 dødsfald blev rapporteret. Flertallet blev dræbt i brandene startet af jordskælvet. Det var den største naturkatastrofe i japansk historie. Mikao Usui og hans elever begyndte at give healing i området og efterspørgslen og behovet for Reiki var enorm, og som et resultat af hans arbejde, han blev endnu mere berømt.

I 1925 var Usui  så travlt, at han var nødt til at åbne en ny større skole udenfor Tokyo i Nakano. Han rejste meget i forbindelse med udbredelse af Reiki healing og hans ældste studerende forsatte arbejdet på hans skole og klinik.

Dr. Mikao Usui døde den 9. marts 1926 i en alder af 62 år. Han er begravet i Saihoji Temple i Suginami-Ku, Tokyo. Senere skabte og rejste hans elever en stor mindesten ved siden af ​​hans grav, der beskriver hans liv og arbejde. En stor del af de nye oplysninger om Usui Sensei kommer fra oversættelsen af ​​dette mindesmærke.

Tre niveauer af undervisning
Usui Sensei s techings blev opdelt i 6 niveauer, Shoden (4 niveauer), Okuden (2 niveauer) og Shinpi-den. Begyndelsen niveau studerende (Shoden) måtte arbejde hårdt på at øge deres egen åndelighed, før de kan gå videre til Okuden (inderste lære) niveau. Ikke mange elever nåede det næste niveau af Shinpi-den – Mystery / hemmelige lære. Det forlyder, at han havde lært sit system for helbredelse til langt over 2000 personer, og hvad vi i Vesten kalder Reiki Masters til 15 – 17 personer.